کد خبر 1632436
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۴
محمد ایمانی

رویکرد وابسته‌گرا، تابع‌گرا، منفعل و معطل، صفر تا صد مسئولیت‌ها را متوقف به اخم و لبخند آمریکا و سه کشور اروپایی می‌داند. در راهبردنگاری دولت جدید باید، از مشورت‌های این جریان پرهیز کرد.

به گزارش مشرق، محمد ایمانی طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

۱- رئیس‌جمهور، پس از مشورت با گروه موسوم به «شورای راهبری دولت چهاردهم» و محافل دیگر، کابینه پیشنهادی خود شامل ۱۹ نفر را برای اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی کرد. طبعا نمی‌شود درباره افراد پیشنهادی قضاوت یکسره کرد. هر کدام از آنها باید جداگانه بر اساس سوابق، کارنامه، برنامه و تناسب توانایی‌شان با وزارت مورد نظر، مورد ارزیابی قرار بگیرند.

رهبر انقلاب چند هفته قبل در دیدار نمایندگان مجلس، با یادآوری موضوع رای اعتماد به کابینه فرمودند: «در این زمینه، هم شما، هم رئیس ‌جمهور منتخب محترم، مسئولیت‌های سنگینی دارید. چه کسی می‌خواهد میدان‌دار این میدان باشد؟ میدان اقتصاد، میدان فرهنگ، میدان فعالیت‌های سازندگی، میدان تولید... آن کسی را باید میدان‌دار کرد که امین باشد، صادق باشد، متدین باشد، از بُن دندان به جمهوری اسلامی معتقد باشد. ایمان یک شاخص مهم است. امید به آینده و نگاه مثبت به افق. آنهائی که افق به نظرشان تاریک است -کاری نمی‌شود کرد- نمی‌شود به اینها مسئولیت داد. تشرّع و متشرّع بودن. یکی از معیارهای مهم است. اشتهار به پاکدستی، به صداقت، یک معیار است. سابقه سوء نداشته باشند، این یک معیار است. نگرش ملی داشته باشند. یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و اینها نشوند، نگاه ملی به کشور داشته باشند... این معیارها باید رعایت بشود. هم رئیس‌جمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند».

۲- معرفی کابینه چهاردهم، با دوره‌های قبل، اندکی تفاوت داشت. هر چند که در هر دوره، رئیس‌جمهور منتخب با مشاوران مشورت و کابینه را معرفی می‌کرد، اما این بار آقای ظریف اعلام کرد «شورای راهبری» و کارگروه‌های زیر نظر آن تشکیل شده تا برای هر وزارت، چند نفر را پیشنهاد کند. متاسفانه باید گفت ترکیب این شورا، بی‌صداقتی در امانتی بود که آقای پزشکیان به متولیان آن سپرده بود. برخی از افرادی که عضو شدند و کار را به دست گرفتند، از مجرمان و محکومان امنیتی، به‌شدت سیاسی کار و تندرو، دنبال غنیمت انتخاباتی و بعضا حتی ذی‌نفعان اقتصادی بودند. معلوم بود که عناصر فاقد صلاحیت، نتوانند افراد ذی‌صلاح و کارآمد را پیشنهاد کنند. شماری از افراد پیشنهادی که نهایتا از سوی آقای پزشکیان کنار گذاشته شدند، برخلاف خود ایشان، با مبانی اسلام و انقلاب و سیاست‌های کلی نظام و قانون اساسی زاویه داشتند (همچنان یکی دو نفر از افراد پیشنهادی زاویه‌دار هستند). از سوی دیگر، استعلام از مراجع قانونی «برای انتصاب افراد به مشاغل حساس»، تا حدودی به غربالگری رئیس‌جمهور کمک کرده است.

۳- هنوز نامه آقای پزشکیان درباره کابینه پیشنهادی به مجلس نرفته بود، که فضاسازی و طلبکاری و فرافکنی مسئولیت، از سوی برخی افراطیون مدعی اصلاحات آغاز شد و حال آنکه از طریق شورای راهبری، بیشترین تاثیر را در چینش کابینه ایفا کرده بودند:

- سخنگوی جبهه اصلاحات: اخبار نگران‌کننده‌ای درباره برخی اسامی کابینه معرفی شده به ‌گوش می‌رسد. ‏برخی از آنها نه نسبتی با اصلاحات دارند و نه حتی به رویکرد اعتدالی نزدیک هستند.

- سلحشوری: پزشکیان در اولین امتحان به‌جز در مواردی معدود، نمره مردودی گرفت. کابینه‌ای که نه بر اساس شایستگی و تخصص و مشورت کارگروه‌ها و شورای راهبری، بلکه با سهم‌خواهی و دخالت این و آن شکل گرفت.

- «مصطفی/ ن»، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب: متاسفانه سازوکار انتخاب وزرا با شکست سنگینی مواجه شد و شورای راهبری نتوانست تا آخر، مسیر تعریف شده را راهبری کند. متغیرهای متعدد منجر به تغییر مداوم گزینه‌ها و سردرگمی عجیب در افکار رئیس‌جمهور شده لابی‌ها و فشارهای درون جناحی، ملاحظات بیرونی و عملیات‌های متعدد روانی خودی‌ها، در همین آغاز راه، دولت را با چالش بزرگی مواجه کرده است.

- توحیدلو، عضو شورای راهبری: آنچه مسلم است، کابینه‌ای به غایت پیر خواهیم داشت. این موضوع در تضاد با شاخص‌های اعلامی و گزینه‌های انتخابی شورا است.

۴- این فاصله‌گذاری، در حالی است که رسانه‌ها و کانال‌های اصلاح‌طلب دیروز نوشتند: ‏«نکته مهم درباره لیست وزرای پیشنهادی این است که میدری، ستار ‌هاشمی، همتی، عراقچی، ظفرقندی، نوری، فرزانه صادق، پاک‌نژاد، صالحی امیری، عباس صالحی، و سیمایی صراف، یعنی ۶۰ درصد از وزرا، پیشنهادات کارگروه‌های تحت نظر شورای راهبری هستند». اما جبهه اصلاحات، بنا را بر این گذاشته که هم غنیمت و سهم حداکثری بگیرد و هم به شیوه متعارف خود، گردن نگیرد. آنها در گذشته نیز پس از کامجویی از قدرت و ثروت، به‌ هاشمی و خاتمی و روحانی بد و بیراه گفتند و از پذیرش مسئولیت دولت‌ها شانه خالی کردند. بنابراین بخشی از این مجادله، جنگ زرگری، با وجود اذعان به چیدن دست‌کم ۶۰ درصد کابینه است. بخش دیگر ماجرا، به سهم‌خواهی درون‌جبهه‌ای برمی‌گردد، و بخش سوم، به تهیدستی آنها و نداشتن مدیرانی توانمند، پاکدست و بدون سوءسابقه! آنچه در این میان قابل تامل است، اینکه آنان حتی این حق را به رئیس‌جمهور نمی‌دهند که ۴۰ درصد باقی مانده را خودش بچیند!

۵- چه اتفاقی میان رئیس‌جمهور و برخی مشاوران ناهمراه در جریان است؟ آقای پزشکیان دو هفته قبل در دیدار شورای عالی استان‌ها گفت: «قطعا با وحدت می‌توانیم موفق باشیم. من به تنهائی هیچ کاری نمی‌توانم بکنم». فارغ از ارزیابی مصادیق افراد پیشنهادی، به نظر می‌رسد او کوشیده به شعار وفاق ملی عمل کند. نکته قابل تاملی که از مخالف‌خوانی برخی مدعیان اصلاحات رازگشایی می‌کند، سخنان سه هفته قبل رئیس‌جمهور در جمع اعضای ستادهای مردمی خود است که به گلایه گفت: «انتخاب مسئولان، برای ما معضل شده، چون شعار دادیم انتخاب برتر می‌کنیم، اما حالا به همه می‌گوییم کمک کنید، اما آدم‌های خودشان را معرفی می‌کنند؛ نمی‌دانم باید چه کار کنیم».

۶- دکتر پزشکیان، همچنین چهارشنبه گذشته در دیدار اصحاب رسانه، خبر تکان‌دهنده‌ای را بیان کرد: «در سخنرانی‌های تنفیذ و تحلیف، برای من نوشته بودند نقد کنم و از مشکلات کشور بگویم، اما به خودم اجازه ندادم در مقابل دیدگان کسانی که خارجی‌ هستند و نشسته‌اند، بلند بشوم و عیب‌های‌مان را بگویم. در حقیقت دوری کردم. افتخارات‌مان را گفتیم». این مشاوران که دسترسی بالا داشتند و برای سخنرانی مشورت دادند، چه کسانی هستند؟ آیا ماجرا به پروژه تمدید «شورای موقت راهبری» در قالب تشکیل «معاونت راهبردی» ارتباط دارد؟ رئیس‌جمهور چرا باید در روز تحلیف و در حضور مقامات خارجی، مشکلات و عیب‌ها را بشمارد. در کدام کشور چنین کاری را می‌کنند؟! همین جا باید به رئیس‌جمهور (حفظه‌الله) به خاطر عزتمندی و درایت، و پس زدن آن مشورت مسموم، آفرین و خدا قوت گفت.

۷- باید بررسی کرد که مرزبندی کدام محافل، با بیگانگان کمرنگ شده؟ چه کسانی فراموش کردند مراعات حیثیت کشور را بکنند و اختلافات داخلی را به میان بیگانگان نکشانند؟ چه کسانی با صدای بلند و برخلاف واقعیت گفتند آمریکا ظرف چند دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند؟! چه کسانی حرمت‌ها را زیر پا گذاشتند و از آمریکایی‌ها در شورای روابط خارجی خواستند که با رفتارشان، از آنها در رقابت‌های انتخاباتی ایران حمایت کند و گرنه بازنشسته می‌شوند و تندروها، جای آنها سر کار می‌آیند؟! کدام محافل، هر بار که دشمنان، خطوط قرمز امنیت ملی ما را زیر پا گذاشتند و دست به جنایت و ترور یا پایمال کردن حقوق مسلم ایران در توافق کردند، گفتند «نباید واکنش نشان دهیم، چرا که این، تله تنش و تله جنگ طراحی شده از سوی تندروهای آمریکا و اسرائیل است و ما مطلقا نباید وارد تله جنگ بشویم»؟ برخلاف این گزافه‌گویی، پنج ماه قبل، به تلافی اقدام تروریستی اسرائیل، سه پایگاه نظامی و جاسوسی آن رژیم را در هم کوبیدیم، اما دشمن جرأت نکرد وارد جنگ ادعائی شود.

۸- تحلیل‌های فلج‌کننده، کجا تولید و توزیع می‌شود؟ پردازشگران مشورت‌های مسموم، همان‌هایی هستند که چند سال قبل (در نشریه کارگزارانی/ مشارکتی «صدا») با اشاره به تحقیر رئیس‌جمهور صربستان نوشتند: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره‌کننده می‌پسندد، این است: همچون برّه‌ای در مذبح و برده‌ای در مسلخ. آیا اقداماتی از این جنس را باید مایه شرمساری دانست؟ فرض کنیم سیاستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجویی و حتی یک برده در مقابل همتای آمریکایی خود نشسته؛ اگر منافع صربستان چنین اقتضایی کند، باید این اقدام را تمسخر کرد یا عقلانیتی سیاسی خواند؟»! ترویج دشمن‌هراسی از سوی جریان مرعوب، درست نقطه مقابل عزت و شجاعت علوی است؛ و دقیقا به همین علت هم هست که امیر مؤمنان‌(ع) ضمن فهرست کردن افراد فاقد صلاحیت در مشورت، به مالک اشتر امر کرد: «وَلا تُدْخِلَنَّ فی مَشْوَرَتِکَ... جَباناً یُضْعِفُکَ عَنِ اْلاُمُورِِ.

مطلقا با انسان ترسو مشورت نکن، چرا که تو را از انجام کارهای مهم باز می‌دارد».

۹- مرحله پس از اخذ رای اعتماد مجلس و تشکیل کابینه جدید، راهبردنگاری دولت است. البته رئوس کلی، همان گونه که آقای پزشکیان بارها تاکید کرده، در بیانات رهبر انقلاب، سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه روشن است. در عین حال، نحوه اجرائی کردن این الزامات و تعیین اولویت‌ها تعیین‌کننده است. طبق گزارش‌های رسمی، دولت آقای روحانی، کمتر از ۳۵ درصد برنامه ششم را به اجرا گذاشت و مشابه همین روند غلط، درباره سیاست‌های کلی و اقتصاد مقاومتی و اسناد بالادستی دیگر اتفاق افتاد. در یک نگرش کلی، دو رویکرد در زمینه راهبردنگاری وجود دارد و البته دومی، سراب محض است: نخست، رویکرد مستقل اسلامی- ایرانی به عنوان رویکرد درون‌زا در کنار استفاده از ظرفیت‌های متنوع جهانی؛ و دوم، رویکرد وابسته‌گرا، تابع‌گرا، منفعل و معطل، که صفر تا صد مسئولیت‌ها را متوقف به اخم و لبخند آمریکا و سه کشور اروپایی می‌داند و چنان مسخ نظم سیطره‌جوی غربی است که گویا «هرچه آن خسرو کند، شیرین بود»! قائلان به این رویکرد، در ماجرای پایمال شدن حقوق ایران در برجام، حاضر نشد نازک‌تر از گل به طرف دغلکار غربی بگویند و بنابراین، انگشت اتهام را به سمت داخل گرفتند. این جریان، در مقابل بیگانگان متخاصم، خوش‌بین و بهانه‌پذیر است، اما در داخل، به مخاصمه‌جویی و دوقطبی‌سازی، و ضمنا بهانه‌جویی و گردن‌نگیری می‌پردازد. در راهبردنگاری دولت جدید باید، از مشورت‌های این جریان پرهیز کرد. آنها راه‌بند هستند، نه راهبردنگار.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 41
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • IR ۰۸:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    45 3
    سم و فکر مسموم برای کیهان و مشرق نیوز است مردم شما را خوب می شناسند که رای به شما ندادن متاسفانه پزشکیان ترسید
    • IR ۱۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
      15 1
      دقیقا ازترس کیهان وهمفکرانش ببینید چه کابینه ای معرفی کرد چه تعهدی به جریان مقابل داشتید اقای پزشکیان؟اگر قرار بود که جریان رقیب راانتخاب کنیم که به جلیلی رای میدادیم
  • IR ۰۸:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    7 3
    کیهان شده دولت سایه ... عجب جسارت و وقاهتی داره این تشکیلات کار خودشو ول کرده شده چوب لای چرخ دولت و توهین و تهمت به خادمین ملت
  • رضا IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 7
    برای من به عنوان یکی از کارکنان دولت واقعا از این لیست وزرا شرمسارم !! خدا را هزار بار شکر که به آقای پزشکیان رای ندادم
  • IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 1
    آقا همه اینهایی که شماها میگین درست، تو را خدا مردم را قربانی دعواهای سیاسی خودتون نکنید، مردم دیگه خسته و کلافه شدن، تو را خدا به مردم رحم کنین
  • ایرانی IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    2 35
    پزشکیان و نظام بازنده این میدان شدند .دولت مخرب سایه برد . اعتماد ها برای همیشه نابود شد
  • IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    2 31
    چقدر خوب میشه عراقچی و همتی هم مثل ظریف انصراف بدن
  • IR ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    15 2
    شکست دادن پزشکیان به معنای پیروزی اصولگراها نیست، این سنگ اندازیها همان یه ذره امید بین مردم برای اصلاح را بکلی نابود کرده و آنها به جمع ۵۰ درصد تحریم کننده اضافه شده ، اکثریت مطلق مخالف حکومت را تشکیل میدهند ، این به معنای خطر بزرگ است.
  • حامد IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    مطمئنا اگر هم غربیها به ما فرصت پیشرفت و سازندگی را هم بدهند .این اختلافات داخلی و سهم خواهی ها اجازه نخواهد داد کشور ما قدمی رو به جلو بردارد . ومی بینیم که چطور در همه زمینه ها در ته جدول قرار داربم
  • عبدالله IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    2 2
    دوستان تحلیل گر، تا می توانید روشنگری نموده و پرده از چهره نفاق و نفوذ بردارید. به نظرم در حوزه داخلی این بزرگترین جهاد است. تا مردم آگاه شده و تاثیر رسانه های مسموم غربی به حداقل رسانده شود.
  • من IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 3
    خخخخ باشه تو راست می گی باز انتخابات بعدی هم هست خخخخ پزشکیانم باخت بدم باخت
  • سیاوش IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    2 1
    اصلا بزرگترین نشانه باخت پزشکیان همینه که شما تاییدش کنید .
  • DE ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 1
    کاندید وزارت فرهنگ معرفی شده فعلی رو باید فراموش کرد. وزیر فرهنگ شهید عزیز رئیسی یک انقلابی متحول کننده فرهنگ بود. دراین سه سال به ابعاد فرهنگ معنی مخصوص بخشید و عدالت رو در فرهنگ جاری کرد. در همه دولت های پیشین نمونه اش را ندیده بودیم. حیف، ایشون که خیلی درکارش مهارت و کارامدی داشت بعنوان کاندید گزینه نشد.
  • IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 0
    يه عده از همون اول جفتك انداختند و به ريش همه خنديدند وقتى كار از كار كذشت رفتند دنبال نخود و كاسه اش / نارسيسم
  • ناشناس IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    واقعیت اینه که دعواهای شماها سیاسیون منتقدین متفقین متحدین اصلا سر مملکت و بخاطر مردم نیست، اصلا نجات کشور و مردم از این وضع که بعمل اومده دست خود شماهاست اهمیتی نداره، دلسوزی هاتون دلسوزی نیست سوز و گداز قدرته، همه چی بر سر قدرته، قدرت قدرت.
  • DE ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 1
    تفسیرگر دوزاری. اینها شما رو بدبخت کردن
  • ناشناس IR ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    مرگ بر نفاق ، مرگ بر ریا و دروغ ، مرگ بر تمامیت خواهی!!؟
  • جعفری IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 0
    خلف وعده درانتخاب کابینه .
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 0
    خادم الرضا هم 6 7 نفر از جریان مخالفش را در کابینه ش نداشت اونقت پزشکیان که کیهانیان رگبار اصلاحاتچی بهش بستند 6 7 نفر از رفقای کیهانی را به کابینه اورده من میگم اصلاح طلب و اصلگرا فرقی با هم ندارند میگی فرق دارند
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 1
    متاسفانه پزشکیان اقتدار لازم برای مدیریت کشور را ندارند
  • IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 1
    این اراجیف نظرات خودت به تنهایی است ، شماها چرا خودتان را عقل کل می دانید ، بازخورد این نظریه فکری متحجرانه کشور را بعد از 46 سال به اینجا رسانیده است ، این رسالت را چه کسی بر عهده شماها گذاشته است که همه امورات را با جهان بینی کودکانه خودتان مقایسه کنید .
  • IR ۱۰:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    پزشکیان در حد احمد شاه میباشد
  • محسن IR ۱۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 0
    احسنت ، دقیق ومتقن
  • مجید IR ۱۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 0
    خیلی زودتر مطمنا استعفا میدی چون مردم را گول زدی توهم میشی اولین ریس جمهوری که زودتر استعفا میدی
  • احد. یاحقی IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    ببینید. اینها ی که در شورای راهبری. بودند. برو زندگی واقعی خود و خانواده اشان را ببین اینها در بهترین و بالا تری. شرایط جامعه زندگی می کنند. و هیچ دردی ندارند. و اصلا از مردم طبقه پایین جامعه بدشان می آید
  • جعفری IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 1
    وقتی نمیتوانید به قولی که به ملت دادید عمل کنید ،کابینه اصولگرا خواست اصلاح طلبان نبوده بهتر است حتی رئیس جمهور هم استعفا کند.
  • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 0
    خطوط قرمز برای مشورت ابادانی ایران و رفاه ایرانیست
  • استان بوشهر IR ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    ما هم بلدیم در کنج آفیت بشینم و لن ترانی کنیم. دروِ بزرگ رو نمایی شد تمام. وعده ما مردم این نبود. لطفن از گفتار درمانی دس بکشید از فقر داریم.نینیریم
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 2
    این اراجیف قانع کننده نیست, متاسفم برای رایی که به پزشکیان دادم, البته گزینه ی دومی هم نداشتم.
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    2 0
    درود بر نگارنده . اما آقای ظریف بقول معروف تخمش را گذاشت امید است که به جوجه تبدیل نشود.
  • علی رضا IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 0
    صحیح و متقن
  • IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 2
    روزی رسید‌که‌کیهان‌پشت‌رییس‌حمهور اصلاح طلب در‌امد بترسید‌از‌‌این اوضاع
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    در طول این 45 سال اصلاحات هر نماینده و مدیر و وزیر و وکیل و رئیس جمهور و... معرفی کرده هیچوقت برای منافع ملت و کشور نبوده در واقع انها ی مدیر و مسئول اجرایی برای اوامر خود معرفی میکردن 🤫 ظاهراً آقای دکتر پزشکیان بدجوری زده تو برجک این............
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    واقعا اصلاح طلبان مزخرف می خواستند آقای پزشکیان را با افکار سمی خود در برابر نظام قرار دهند ولی وقتی دیدند اقای پزشکیان از جنس انها نیست یکی یکی کنار کشیدند . اول ادری جهرمی دوم ظریف سوم طیب نیا و....
  • روح الله IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 1
    برو بابا
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 1
    فقط بگید چرا وزیر کشور باید یه فردی باشه که کل سابقه اش نظامی بوده
  • IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 1
    پزشکیان با دروغها و عوام فریبیِ همین جماعت غربگدا رای آورده اگر ازشون تمکین نکنه روز خوش نمی بینه
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 1
    فقط ۳ وزیر و ۲ معاونت از دولت شهید رییسی است، در حالی که اگر واقعا امثال پزشکیان بدنبال قدرت و جناح بازی نبودند میتونستند از تموم وزرای فعلی که موفقیت خودشون رو در دولت شهید رییسی اثبات کردند، استفاده کنند که نکردند، اما امان از سیاست و سیاست بازی
  • IR ۱۷:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    1 1
    مسموم تویی با اون تفکراتت جغول بغول
  • صلاح IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    قشنگ وزرا را برایش چیدند پزشکیان هم چاره ای جز اطاعت و فرمانبرداری ندارد و شاید هم هیچ ارتباط و شناختی از این وزرا جز یک سلام و علیک ساده نداشت
  • دکتر زنوزی IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
    0 0
    سلام بگذارید زندگی کنیم انتخابات تمام شد دیگر فکر نابود کردند یکدیگر نباشید فقط بفکر کمک به ساختن بیشتر و بهتر کشور باشید لطفا با بغض و کینه در مورد دولت صحبت نکنید شاید من هم انتخابم اقای پزشکیان نبوده ولی الان رئیس جمهور من هستند و تمام قد در خدمت ایشان برای ساختن ایران هستم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس